فعالان مدنی: تصمیم غنی در مورد چوک دهمزنگ سبب تفرقۀ می‌شود

ساخت وبلاگ

شماری از نهادهای جامعۀ مدنی ازتصمیم رئیس جمهور در خصوص مسمی ساختن چوک دهمزنگ بنام چوک شهدا انتقاد کرده تأکید کردند که این کار سبب تفرقه میان اقوام در کشور می‌گردد و این نهاد ها تصمیم اشرف غنی را کار احساساتیو تلاش برای حفظ موقف سیاسی وی خوانده خواهان حفظ اصالت تاریخی آن‌شدند.

آنان به روز پنج‌شنبه در یک نشست اعتراضیه در کابل گفتند چوک دهمزنگ حاصل فداکاری‌های نائب سالار عبدالوکیل خان نورستانی در برابر انگلیس بوده و باید همچنان بنام وی حفظ گردد.

عطاوالله حیران یک عضو نهاد مدنی جوانان گفتآنان با هزاره‌ها همدردی دارنداما می‌‎خواهند تا رئیس جمهور در روشنایی تاریخ چنین تصامیم را اتخاذ کند.

وی گفت:

"ما چهار راهی دهمزنگ را که افتخار یک غازی ملی که هم افتخار تاجک، هزاره، پشتون، ازبک، نورستانی و دیگر اقوام افغانستان است ما برای هیچ کس این اجازه را نمی‌دهیم که بین ما تفرقه ایجاد کرده و چوک را به خواست خود بنام کسی نام گذاری کند ما تا روز دوشنبۀ آینده انتظار می‌کشیم."

آقای حیرانگفت اگر به این خواست شان توجه نشود پس از روز دوشنبه کنفرانس بزرگ علما و تاریخ دانان را در کشور فرا خوانده و به اعتراضات شان نیز ادامه خواهند داد.

این در حالیست که شورای ولایات شرقی با نام جدید این چوک نیز مخالفت کرده بودند.

این اعتراضات پس از آن مطرح می‌گردد که روز شنبۀ هفتۀ جاری حملۀ انتحاری خونین بالای مظاهره کننده‌گان جنبش روشنایی در چوک دهمزنگ صورت گرفت.

محل رویداد

محل رویداد

رئیس جمهور غنی پس از وقوع این رویداد به شاروالی کابل هدایت داد تا در نام گذاری چوک دهمزنگ بنام چوک شهدا اقدام نماید.

اما نهادهای جامعۀ مدنی می‌گویند که این تصمیم رئیس جمهور تفرقه میان اقوام را بمیان آورده و زمینۀ مداخله را برای کشورهای همسایه به‌خصوص ایران و پاکستان فراهم می‌سازد.

درعین حال عبدالصبور توحیدی مشاور معاون اول ریاست اجرائیهنیز در نشست نهادهای جامعه مدنی دراین مورد گفت :

"نائب سالارعبدالوکیل خان ۹۰ سال قبل از امروز در جبهۀ چهارم مشرقی سینۀ خود را در برابر انگریزها سپر کرده و انگریزان را شکست داده‌است این افتخار را به اثر جان‌فشانی و ریختاندن خون اش بدست آورده‌است این‌را کسی برایش بخشش نداده‌است."

تلاش کردیم تا در این باره نظر مقامات ریاست جمهوری را نیز داشته باشیم اما موفق نشدیم.

اما اعضای جنبش روشنایی می‌گویند با به‌میان آمدن تحولات و رویدادهای تازه دریک کشور می‌شود نام‌ها را تغییر داد وهیچ ممانعت از لحاظ قانونی وجود ندارد.

عارف رحمانی یکی ازاعضای این جنبش میگوید:

"چوک دهمزنگ باید چوک شهدای روشنایی شود خواست ما چوک شهدای روشنایی بود نه چوک شهدا لذا منع در قانون نیامده و امیدوارم برادران ما هم این مصیبت وفاجعۀ ملی را درک بکنند."

آقای رحمانی همچنان تأکید می‌کند که آنان نیز به افتخارات اقوام بخصوص مردم نورستان احترام دارند اما می‌گوید که در حادثۀ چوک دهمزنگ شماری زیادی از اعضای جنبش روشنایی قربانی عدالت خواهی شدند.

اما اعضای جامعه مدنی معترض تأکید دارند که حفظ افتخارات تاریخی حتمی بوده وحکومت باید آن را نظر انداز نکند.

گزارش: جاوید حسن زاده

اروپای آزاد...
ما را در سایت اروپای آزاد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : کاوه محمدزادگان azadies بازدید : 161 تاريخ : پنجشنبه 7 مرداد 1395 ساعت: 20:32